Humánmeteo: görcsös kedd jön (2019.12.09.)

Kedden hidegfront alakítja időjárásunkat. A megterhelő humánmeteorológiai helyzetben nemcsak a hidegfrontra érzékenyeknek lesz nehéz napjuk.

Kedden hidegfront alakítja időjárásunkat. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a görcsös fejfájás, a hasi-és izomgörcsök - írja a Meteo Klinika.

Rosszullétet okozhat a hidegfront

A szívbetegséggel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. Akinél intenzív tünetek jelentkeznek, lehetőség szerint kerülje a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket. A légmozgás a front mögött viharossá fokozódik. A szél hatására fellépő panaszok eleinte az ország északnyugati területein jelentkezhetnek, majd az ország középső és déli részein is erősödő fejfájásra kell készülni. A fronthatás ezen a napon a Tiszántúlon lesz a legerősebb, az ország ezen részein intenzív panaszok várhatóak.

Kedden hidegfront alakítja időjárásunkat. Fotó: iStock
Kedden hidegfront alakítja időjárásunkat. Fotó: iStock

Hogy megerősítsük az immunrendszerünket, térjünk át kímélő étrendre: kerüljük a zsíros és fűszeres ételeket, válasszuk inkább a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszunk naponta többször valamilyen friss zöldséget és gyümölcsöt, ezzel tartósan megerősíthetjük a szervezetünket.

A szabadtéri tevékenységeket eleinte országszerte csapadék zavarhatja, majd egyre inkább kelet felé helyeződik át a csapadékzóna. A hő-és komfortérzet alacsony, és a következő napokon is szükség lesz a réteges öltözetre! A levegő minősége javul, de nagyobb városokban továbbra is kedvezőtlen a levegő minősége.

A közlekedés során a viharos szél okozza a fő problémát. A viharos oldalszél hatására csökken a gépjármú menetstabilitása, ezáltal pedig nő a balesetveszély. Vezessünk óvatosan!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: