Humánmeteo: görcsös hétfő jön (2020.02.23.)

Hétfőn hidegfront érkezik térségünkbe. Az arra érzékenyek görcsös panaszokat tapasztalhatnak, a szívbetegek állapota romolhat.

Holnap északnyugat felől hidegfront érkezik térségünkbe, hatására országszerte jelentkezhetnek görcsös panaszok: amennyiben frontérzékenyek vagyunk, görcsös fejfájást, izom- és hasi görcsöt tapasztalhatunk - írja a Meteo Klinika. A keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, vérnyomás-ingadozás és mellkasifájdalomjelentkezhet. Az idősek és szívbetegek különösen veszélyeztetettek, megnő az infarktus kialakulásának kockázata. A megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északnyugati szél fokozhatja a tüneteket, emellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhatunk.

A frontérzékenyek görcsöket tapasztalhatnak
A frontérzékenyek görcsöket tapasztalhatnak

Az időjárás a nap első felében nem kedvez a szabadtéri programoknak, a csapadékos és szeles időben csökken a hő- és komfortérzet. Délutántól megszűnik a csapadék, de a hőérzet a nap ezen részében is alacsony marad.

A pollenterhelés csökken, a levegőminőség javul. A közlekedést erős, időnként viharos oldalszél és a csapadék nehezítheti: nagymértékben csökkenhet a menetstabilitás és csúszóssá válhat az útburkolat. Az utakon türelmetlen és ingerlékeny sofőrök növelhetik a balesetveszélyt, és a csapadék hatására nedvessé váló útburkolat miatt jelentősen megnő a féktáv.

13 fok is lehet Hétfőn az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a Dunántúlon azonban délnyugat felől fokozatosan terjeszkedik, ezzel együtt szakadozik majd a felhőzet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Délelőttől kezdve nem lesz csapadék. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, dél körül már nem kell viharos, estétől pedig erős szélre számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció