Humánmeteo: fülledt vasárnap jön (2020.06.06.)

Vasárnap front nem érkezik, de a délutáni óráktól ismét sokfelé a fülledt levegő teszi próbára a szervezetet. A következő napokban is tartós fülledtséggel érdemes számolni.

Vasárnap frontmentes időre van kilátás, ennek ellenére folytatódik az élettanilag többek számára kedvezőtlen időszak. A MeteoKlinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint azoknak lehet inkább nehéz napja, akik kimondottan a frontérzékenyek csoportjába tartoznak. A többieknek nem kell markáns hatásoktól tartaniuk, legfeljebb szabadtéren ingadozhat a komfortérzetük a változékony időjárás miatt.

vérnyomás-ingadozás, humánmeteo, fülledt idő, vasárnap, humánmeteorológia, orvosmeteorológia
vérnyomás-ingadozás, humánmeteo, fülledt idő, vasárnap, humánmeteorológia, orvosmeteorológia

Vérnyomás-ingadozás és fejfájás

A frontérzékenyeknek a nap első felében átmenetileg csökkenhetnek az esetlegesen fennálló keringési panaszaik, főképp egy pihentetőalvásután indulhat könnyen a napjuk. Délután aztán előbb csak a Dunántúlon, majd máshol is egyre intenzívebb vérnyomásproblémákat, vérnyomás-ingadozást tapasztalhatunk. Akár légszomj, rosszullét is felléphet, de szerencsére nagy hőség még nem várható. Azok, akik fokozottan érzékenyebbek, enyhe fejfájásra is készüljenek, figyeljenek a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, mely lehetőleg ásványvízből, csapvízből álljon.

Általánosságban elmondható, hogy holnap a napos területeken a déli órákban erős lesz az UV-sugárzás, a pollenterhelés viszont közepesre mérséklődik, még mindig a pázsitfűfélék okozhatnak panaszokat az arra allergiásoknak. A közlekedés során eleinte a napsütés, délutántól pedig már inkább a nedves, csúszós utak jelentik a fő baleseti forrást. Helyenként vízátfolyásokra, zivatarokra is számíthatunk. Vezessünk a megszokottnál lassabban, óvatosabban, és tartsunk nagyobb követési távolságot. Ügyeljünk arra, hogy a fülledt időben tompulnak a reflexek, és a zivatarokban erős széllökések is csökkenthetik a menetstabilitást.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés