Humánmeteo: fülledt szombat jön (2020.06.12.)

Habár szombaton frontmentes idő várható, a felmelegedés hatására melegfrontra jellemző panaszok jelentkezhetnek az arra érzékenyek körében.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint a délutánra akár 30-31 fokig is felszökő hőmérséklet nyomán gyakori lesz afejfájásés a fáradékonyság holnap. A kellemetlen tünetek enyhítése érdekében hasznos lehet a fokozott folyadékbevitel. Idősek és krónikus betegek különösen nehezen viselik ezt az időszakot, így számukra javasolt, hogy kerüljék a fizikailag vagy szellemileg megterhelő tevékenységeket.

A meleg, fülledt időben sokakat kellemetlen fejfájás kínozhat
A meleg, fülledt időben sokakat kellemetlen fejfájás kínozhat

A hőséghez csapadék is társul majd, sokfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Mindezek nyomán erősen fülledtté válik a levegő, ami felerősíti a légzőszervi panaszokat. Asztmások körében légszomj és nehézlégzés jelentkezhet, illetve múló rosszullétek léphetnek fel. A fülledt idő általában véve nem kedvez a komfortérzetünknek sem.

Ami az allergiásokat illeti, jelenleg a pázsitfű és a csalán pollenje okozhat intenzív tüneteket, valamint magas a gombaspórák légköri koncentrációja. Arra is ügyelni kell, hogy az UV-sugárzás nagyon erős lehet a napos időszakokban. Tegyünk meg minden szükséges óvintézkedést tehát a fényvédelem érdekében, elkerülve ezáltal a kellemetlen leégést.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső