Humánmeteo: fülledt lesz a vasárnap (2020.06.27.)

Vasárnap a kánikula, valamint északon a növekvő fülledtség terheli meg a szervezetet.

Vasárnap sem érkezik front, és a nagyvárosokban a nappali meleg mellett az éjszakák is alig hoznak felfrissülést - írja a Meteo Klinika. A szívbetegeket, illetve keringési és vérnyomás-panaszokkal élőket különösen megviselheti ez az idő, a szervezet nehezen alkalmazkodik a hirtelen érkező felmelegedéshez. Próbáljunk minél többet pihenni, a gyomrunkat se terheljük nehéz ételekkel: kímélő, frissítő fogásokat válasszunk.

A fülledt idő sokak szervezetét megterheli. Fotó: Getty Images
A fülledt idő sokak szervezetét megterheli. Fotó: Getty Images

Erős UV-sugárzás várható

A nagyon erős, 7-est meghaladó UV-sugárzás akár 15-20 perc alatt is károsíthatja a bőrt, 40-es faktorszámú fényvédő szerekkel védekezzünk, de az a legjobb, ha ilyenkor egyáltalán nem merészkedünk ki huzamosabb ideig a tűző napra. A napszúrás elkerülése érdekében könnyű kalappal fedjük le a fejünket, a gyerekekre pedig szintén tanácsos világos színű sapkát adni. Ők nehezebben viselik a hőséget, ezért ne hagyjuk, hogy hosszabb ideig a napon tartózkodjanak.

A közlekedésben nem csak a napsütés lehet zavaró, a nagy melegben koncentrálási problémák, a fáradtság miatt ingerültség léphet fel. A balesetveszély tehát emiatt is növekszik, szánjunk hosszabb időt az utazásra, inkább iktassunk be több pihenőt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: