Humánmeteo: fülledt lesz a szombat (2020.04.17.)

Szombaton nem érkezik fölénk front, az alapvetően kellemes időnek köszönhetően panaszmentes napra számíthatunk. Ám a fokozottan érzékenyek szervezete most sem pihen.

A hazánk felett napok óta tartó anticiklonális idő holnap is folytatódik, bár a délutáni órákban már egyre több helyen képződnek gomolyfelhők. A melegedés nem áll meg, a legmelegebb órákban 18, 25 fokot mérhetünk, ami azt jelenti, hogy továbbra is az átlagos felett alakul a hőmérséklet - olvasható a Meteo Klinika jelentésében. A melegedésre érzékenyek ezért migrént, fáradékonyságot és alvászavart tapasztalhatnak. Jó hír azonban, hogy az éjszakai időszakban sem hűl le erősen a levegő, ezért az ízületei panaszokkal élők átmenetileg fellélegezhetnek.

A tavaszi időben - ha tehetjük - menjünk ki kertünkben, hogy minél több D-vitamint termelhessen a szervezetünk. Ám arra készüljünk fel, hogy a helyenként kialakuló záporok, zivatarok környezetében fülledté válik a levegő, és emiatt az asztmások körében már jelentkezhetnek mérsékelt panaszok.

A fülledt időjárás miatt erősödhetnek az asztmás betegek panaszai. Fotó: Getty Images
A fülledt időjárás miatt erősödhetnek az asztmás betegek panaszai. Fotó: Getty Images

A meleg idő másik hátulütője, hogy tovább romlik a pollenhelyzet, a nyír pollenszórása már többfelé elérheti a magas szintet is. A ciprus-, és tiszafafélék, valamint a nyárfa pollenkoncentrációja jellemzően a közepes tartományban alakul.

Amennyiben ki kell mozdulnunk otthonunkból, a közlekedés során figyeljünk jobban a kerékpárosokra is, a szép időjárás miatt megnövekedett forgalomra számíthatunk. Kissé tompulnak a reflexek, emiatt fokozott a balesetveszély!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció