Humánmeteo: fülledt csütörtök jön (2020.06.03.)

Csütörtökön ismét a már hosszabb ideje tartó változékonyság uralja majd az időjárást. A sokfelé fülledt, csapadékos idő megterhelő élettani helyzetet teremt.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint csütörtökön általános panasz lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint a hangulatunk is romolhat. Záporok, zivatarok környezetében a fülledtség kellemetlen panaszokat válthat ki a légzőszervi megbetegedésekkel élők körében. Hőség ugyan nem várható, a magas páratartalom következtében azonban melegebbnek érezhetjük a levegőt, mint ahogy azt a hőmérő mutatja.

Csütörtökön is többfelé lehetnek záporok, zivatarok
Csütörtökön is többfelé lehetnek záporok, zivatarok

Habár nem érkezik tehát front, mégis akár egész nap tapasztalhatunk időjáráshoz köthető tüneteket. Jó hír ugyanakkor, hogy a csapadék és a változékony idő nyomán a legtöbb helyen valamelyest csökkent a pollenterhelés. Jelentős romlás nem is várható ebben még egy ideig. Jelenleg egyébként a pázsitfűfélék okozzák a legtöbb problémát az allergiások számára.

Ami az autós közlekedést illeti, az utakon a napsütés mellett helyenként a záporok miatt nedvessé váló útszakaszok is veszélyt jelenthetnek. Vezessünk tehát óvatosan, nagyon körültekintően, ha a volán mögé ülünk. Zivatarok területén átmenetileg viharos széllökésekre is számítani kell, ezáltal jelentősen csökkentheti az oldalszél a járművek menetstabilitását.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés