Humánmeteo: fullasztó lesz a kedd (2020.06.08.)

Nem javul az idő, az összetett időjárási helyzetben sokak panaszai felerősödhetnek.

Kedden nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, a nagyszámban kialakuló zivatarok környezetében azonban légszomj és nehézlégzés jelentkezhet - hívja fel a figyelmet a Meteo Klinika.

Fülledtté válik a levegő

Kedden nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten. A meleg időben melegfronti jellegű tünetek léphetnek fel, intenzív migrénes fejfájásra számíthatunk, emellett fáradékonyság is sokaknál jelentkezhet napközben. Enyhíthet a fejfájáson, ha óránkét fogyasztunk egy pohár szénsavmentes ásványvizet, a fáradékonyság leküzdésében pedig 2-3 csésze tea segíthet.

A fülledt levegő sokaknál válthat ki kellemetlen panaszokat. Fotó: Getty Images
A fülledt levegő sokaknál válthat ki kellemetlen panaszokat. Fotó: Getty Images

Az éjszaki órákban felfrissül a levegő, ekkor érdemes szellőztetni, hiszen ezzel a nyugatabb alvást is elősegítheti. A változékonyabb időjárás következtében fokozódnak a vérnyomásproblémák és a keringési panaszok, az idősek ezen a napon is kerüljék a terhelést. Már a reggeli óráktól kezdődően számítani kell záporok, zivatarok kialakulására, amelynek következtében sokfelé erősen fülledté válik a levegő.

Az idősek és a gyermekek is nagyon nehezen viselek majd a párás időt, zivatarok idején ajánlott zárt térbe húzódni és lepihenni, amíg a vihar elvonul. A következő napokon is tartósan párás marad az idő, a légzőszervi panaszok továbbra is fennállhatnak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció