Humánmeteo: fejfájós péntek jön (2020.05.28.)

Bár pénteken nem érkezik front, a pár fokkal melegebb idő sokakat megviselhet. Általános lehet a fejfájás, és fáradékonyabbak, tompábbak lehetünk a szokásosnál.

Holnap az átlagosnál pár fokkal melegebb idő, valamint a fülledtség rontja a humánmeteorológiai helyzetet, ez pedig elsősorban az időseket és a szívbetegeket terhelheti meg - írja a Meteo Klinika. Ha az érintettek közé tartozunk, akkor lehetőleg kerüljük a délutáni órákban a komolyabb fizikai igénybevételeket, és próbáljunk pihenni egy kicsit. Ez a légköri helyzet könnyen fáradékonnyá teheti az érzékenyebbeket: többen alvászavarokat tapasztalhatnak, napközben pedig fáradtságot, tompaságot.

Fejfájós lesz a péntek.
Fejfájós lesz a péntek.

Annak ellenére, hogy nem érkezik front, ismét gyakori lehet a fejfájás. A szórványosan kialakuló záporok pedig csak átmenetileg frissíthetik fel a levegőt, és amennyiben asztmától szenvedünk, akkor átmeneti romlást tapasztalhatunk az állapotunkban.

A pollenterhelés tovább növekszik, az allergiások állapota romolhat. Sokfelé intenzíven virágoznak a pázsitfűfélék és a csalánfélék, amik többeknél okozhatnak kellemetlen tüneteket. A közlekedőket a napsütés mellett a helyi záporoktól nedvessé váló útszakaszok is megzavarhatják, a csúszós burkolaton kerüljük a hirtelen fékezést. A zivatarokat átmenetileg viharos széllökések kísérhetik, az oldalszél jelentősen csökkenheti a menetstabilitást

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés