Humánmeteo: fejfájós péntek jön (2020.04.23.)

Bár pénteken nem érkezik front az ország fölé, ezzel együtt is azonban sokaknál jelentkezhetnek időjáráshoz köthető panaszok.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint pénteken az arra érzékenyek körében enyhefejfájásés koncentrációs zavarok léphetnek fel. Csökken a teljesítőképességünk, éppen ezért javasolt tudatos napirend összeállításával készülni, ami segíthet ellensúlyozni a figyelemzavarokat.

Pénteken az arra érzékenyek enyhe fejfájást tapasztalhatnak
Pénteken az arra érzékenyek enyhe fejfájást tapasztalhatnak

Valamelyest fokozódik a fülledtség és a meleg, ami légszomjat, nyomottságérzést eredményezhet. Fontos, hogy jól szellőző, a bőr levegőzni engedő ruházatot válasszunk, elkerülve ezáltal az esetleges rosszulléteket.

Az UV-sugárzás mértéke ingadozó lehet, de összességében elmondható, hogy elérheti akár az erős fokozatot is. Fordítsunk tehát kellő figyelmet a fényvédelemre, ha kimegyünk a szabadba. Ami az allergiásokat illeti, jelenleg a nyírfa és az éger virágpora okozhatja a legintenzívebb tüneteket.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció