Humánmeteo: fejfájós péntek jön (2020.04.09.)

Bár nem lesz front, időnként fejfájást tapasztalhatnak a a légnyomás-változásra érzékenyek.

Pénteken sem érkezik front hazánk térségébe, de amennyiben könnyen megérezzük a légnyomás-változást, akkor kisebb fejfájásra számíthatunk, illetve kissé ingadozhat a vérnyomásunk is - olvasható a MeteoKlinika előrejelzésében. Abban az esetben, ha a keringési rendszer problémáival küzdünk, ingadozhat a vérnyomásunk, de a panaszaink nem lesznek intenzívek. Erre főként azok számíthatnak, akik hegyvidékek mélyebben fekvő völgyeiben élnek - máshol viszont a humánmeteorológiai feltételek kedvezően alakulnak a pihenéshez, a szervezet regenerálódásához.

humánmeteorológia, orvosmeteorológia, fejfájás, allergia
humánmeteorológia, orvosmeteorológia, fejfájás, allergia

Az allergiások bizonyára tapasztalták, hogy a tavaszi növények pollenszórása ismét növekedésnek indult. A melegedő időben akár egyik napról a másikra is hirtelen megugorhat a pollenkoncentráció - jelen esetben főként a nyírfa és a nyárfa virágporának fokozott jelenlétére lehet számítani.

Ne szellőztessük az ágyneműt a szabadban

A kellemetlen tünetek a napos, meleg délutánokon erősebben jelentkezhetnek. Jellemző lehet az orrfolyás, tüsszögés, könnyezés, illetve a szem viszketése is. Ajánlott ilyenkor a gyakoribb hajmosás, a tejtermékek fogyasztásának elkerülése, valamint az is, hogy mellőzzük a ruhák, ágyneműk szellőztetését a szabad levegőn.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: