Humánmeteo: fejfájós lesz a szombat (2020.06.19.)

Szombaton is folytatódik a megterhelő időszak, a szélre érzékenyek pedig különösen nehéz hétvégére készüljenek, mert panaszaik még napokig nem szűnnek.

Szombaton a szél, a lehűlés és a párás idő határozzák meg az élettani helyzetet, ebből kifolyólag afejfájásegyre elviselhetetlenebb lehet - tájékoztat a Meteo Klinika. A szélre érzékenyek továbbra is alvásproblémákkal küzdhetnek, a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményükre is rányomhatja bélyegét. Éppen ezért az érintettek próbáljanak lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a hálószobában, és a vacsorát se hagyják késői időpontra.

A szél és lehűlés miatt egyre elviselhetetlenebb lesz a fejfájás. Fotó: Getty Images
A szél és lehűlés miatt egyre elviselhetetlenebb lesz a fejfájás. Fotó: Getty Images

A légköri helyzet miatti megterhelés idején fontos, hogy az étrendünk könnyű fogásokból álljon, és tartalmazzon minél több zöldség- és gyümölcsfélét. A napokban tapasztalt gyakori változékonyság miatt igénybe vett szervezetünk mostanra kezdhet legyengülni, ezért növeljük a vitaminok bevitelét, és pihenjünk annyit, amennyit csak tudunk.

Az allergiásoknak jó hír, hogy a hűvösebb, csapadékos időben a levegő pollentartalma többfelé a jelentősen csökkent, és a légszennyezettség is alacsony. Az autózók azonban nem örülhetnek: a közlekedés továbbra is veszélyes lesz, ajánlott lassabban vezetni, számoljunk hosszabb menetidővel. Az erős, viharos széllökések hatására csökken a menetstabilitás, faágak törhetnek le, illetve ideges, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is ronthatják a közlekedési feltételeket.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: