Humánmeteo: fejfájós lesz a szombat (2020.06.05.)

Sokunknál fokozódhatnak a vérnyomáspanaszok, és a migrén is okozhat kellemetlen perceket.

Szombaton fronthatás nem érvényesül, de a Meteo Klinika előrejelzése szerint a nyárias melegben a melegfrontra jellemző tünetek továbbra is előfordulhatnak az érzékenyebbeknél, a több napja tartó terhelés miatt pedig kissé fokozódhatnak is. Az érintettek tompábbnak, aluszékonyabbnak érezhetik magukat a megszokottnál, illetve tartósabban is tapasztalhatnak fejfájást, migrént.

humánmeteo, napsütés, melegfronti hatás, fejfájás, magas vérnyomás
humánmeteo, napsütés, melegfronti hatás, fejfájás, magas vérnyomás

A megélénkülő, időnként megerősödő szél is fokozza a fejfájósok tüneteit. Amennyiben nehezen viseljük a szeles időt, napközben inkább tartózkodjunk zárt térben. Az időjárásra a heves légmozgáson túl azonban nem lehet panaszunk, a várható napsütéses idő - melyet néhol átmeneti gyenge zápor megszakíthat - kedvez a szabadtéri tevékenységeknek. A változó felhőzet ellenére se feledkezzünk meg azonban a naptejről, a déli órákban ugyanis nagyon erős UV-sugárzásra számíthatunk.

Fokozódhatnak az asztmások, allergiások tünetei

A helyenként kialakuló záporok, esetleg zivatarok erősen fülledt időt eredményeznek, emiatt az asztmások körében gyakori lesz a nehézlégzés és a légszomj. A rossz hír, hogy ezek a tünetek a jövő hét folyamán többször is előjöhetnek. A pollenterhelés is fokozódhat, a legtöbb panaszt a pázsitfűfélék okozzák. Az allergiásoknál orrfolyás, szemviszketés és -könnyezés, tüsszögés jelentkezhet, a tünetek mérséklése érdekében az érdemes kevesebb tejterméket és vörös húst fogyasztani.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció