Humánmeteo: fejfájós lesz a hétfő (2020.01.26.)

Holnap lassan javul a humánmeteorológiai helyzet, erősebb fronthatásra már nem számíthatunk. Ám a fejfájástól nem könnyű megszabadulni!

Hétfőn már nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben, így a frontérzékenyek is fellélegezhetnek - olvasható a Meteo Klinika előrejelzésében. Megszűnnek az esetleges görcsök, illetve a vérnyomás-ingadozás is, kisebb javulást tapasztalhatunk a közérzetünkben. A hőérzet és a komfortérzet várhatóan ingadozó lesz, az élénk szél is negatívan befolyásolja ezeket. Akik hajlamosak rá, enyhébb vérnyomás-ingadozásra is készüljenek.

A fejfájástól még hétfőn sem szabadulunk. Fotó: iStock
A fejfájástól még hétfőn sem szabadulunk. Fotó: iStock

Az előző megterhelő időszakban bizonyára mindenki kifáradt, ezért a munka utáni szabadidőt lehetőség szerint inkább pihenéssel töltsük. A nap első felében ugyan még lehangoltságot okozhat a felhősebb idő, illetve a teljesítő- és munkavégzőképesség is alacsonyabb lehet. Reggel felerősödhetnek a kopásos ízületi bántalmai, de ezek délutánra várhatóan jelentősen mérséklődnek majd.

A légszennyezettségben jelentős javulás még mindig nem várható. A közlekedést időszakos napsütés nehezítheti, ami különösen napnyugta idején lehet zavaró - legyen nálunk napszemüveg akár autóval, akár biciklivel közlekedünk. A szokásosnál kissé tompábbak lehetnek a reflexek, vezessünk hát lassabban a megszokottnál, és tartsunk megfelelő követési távolságot!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció