Humánmeteo: fejfájós lesz a csütörtök (2020.05.20.)

Csütörtökön nem érkezik front, javul az élettani helyzet. A napsütés hatására energikusak lehetünk, a nagy hőingás miatt azonban sokakat gyötörhet fejfájás.

Csütörtökön frontmentes időszak veszi kezdetét, azonban a légköri változások többeknél okozhatnak kisebb panaszokat - írja a Meteo Klinika. Ennek következtében azoknál jelentkezhetnek kellemetlen tünetek, például fejfájás, akik fokozottan érzékenyek a szeles időre. A melegedés hatására azemésztési panaszokés a migrén is felerősödhet.

Öltözködjünk rétegesen

A keleti országrészben élőknek a kellemes délután ellenére is fontos rétegesen öltözködni, a reggeli megfázásveszély még nem szűnt meg. Emellett azonban a napsütés hatására javulhat a közérzet, ezért ha tehetjük, használjuk ki a kellemes időt és sétáljunk egyet.

Sokaknál jelentkezhet fejfájás csütörtökön. Fotó: Getty Images
Sokaknál jelentkezhet fejfájás csütörtökön. Fotó: Getty Images

A kinti munkák, sportolás során most már az UV-sugárzást sem ajánlott figyelmen kívül hagyni. A sugárzás erős, így az érzékeny bőrtípussal rendelkezőknek már mindenképpen szükséges gondoskodniuk a bőr védelméről. Különösen a déli órákban gondoljunk erre, ebben az időszakban akár már 20 perc alatt is megpirulhat a bőrünk.

Már javában tart a pollenszezon, a pázsitfűfélék pollenje intenzívebb tüneteket is okozhat azoknál, akik érzékenyek rájuk. A sétát inkább a reggeli vagy az esti órákra időzítsük, illetve ne szárítsuk a mosott ruhákat a szabadban - ezzel is megelőzhetőek az erősebb panaszok.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció