Humánmeteo: fejfájós hétfő jön (2020.06.28.)

Egy gyengébb hidegfront miatt hétfőn is sokaknál jelentkezhetnek kellemetlen panaszok.

Hétfőn egy gyenge hidegfront halad át az ország felett - írja a Meteo Klinika. A nap elején inkább csak a Dunántúlon, később máshol is jelentkezhetnek kellemetlen panaszok a frontérzékenyeknél. Sokaknál fokozódhat a görcshajlam, nem csak izom- és hasi görcsök, hanem görcsösfejfájásformájában is.

Romlik az asztmások állapota

A középső országrészben és a Dunántúlon ezek a tünetek még intenzívebbek lehetnek, és mellettük még ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet. Habár a 30 fokos meleg átmenetileg megszűnik, a fokozott folyadékbevitel még mindig fontos, lehetőleg tiszta vizet (akár csapvizet) fogyasszunk. A szívbetegek állapota szintén romolhat, nekik javasolt sokat pihenni és kerülni a megterhelő tevékenységeket.

Sokaknál jelentkezhet görcsös fejfájás holnap. Fotó: Getty Images
Sokaknál jelentkezhet görcsös fejfájás holnap. Fotó: Getty Images

A szabadban sokfelé csökken a komfortérzet, illetve az érzett hőmérséklete is a mért értékek alatt alakulhat. Különösen a Kisalföldön fontos az előző napokhoz képest vastagabb öltözet, habár nagy lehűlés nem várható. Ebben a változékony időszakban az immunrendszerünk is legyengülhet, éppen ezért ügyeljünk a megfelelő mértékű vitaminbevitelre. A front előtt a fellépő fülledtség is megterhelő lehet. A kialakuló zivatarok területén az asztmások állapota romolhat, nekik is sok pihenés ajánlott.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: