Humánmeteo: fejfájást hoz a lehűlés (2021.01.23.)

Vasárnap megterhelően alakul a helyzet. A komfortérzet általánosan alacsony lesz, egyre többen panaszkodhatnak fejfájásra és görcsökre is. Lehűlés érkezik.

Vasárnapra virradóan hidegfront érkezik a Kárpát-medencébe, a változás pedig nagy terhelést jelent szervezetünkre, és ez nem csak akkor igaz, ha a hidegfrontra érzékenyek körébe tartozunk. Az északnyugatira forduló szél szintén sokaknál okoz panaszokat, kellemetlenné teszi a kint tartózkodást is. A front mögött hideg levegő zúdul be térségünkbe, és átmeneti csapadékra is készülni kell, ami akár havas eső, hó is lehet. Az átvonuló hidegfront negatív hatásairól a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást.

A gyerekeket is megviseli az időjárásváltozás. Fotó: Getty Images
A gyerekeket is megviseli az időjárásváltozás. Fotó: Getty Images

A gyerekekre is rossz hatással lesz

A Frontjelentésben szereplő panaszok mellett hajnalra virradóan nyugtalan alvást, álmatlanságot tapasztalhatunk, napközben pedig az ingerültség, az indokolatlan idegi feszültség lehet a legjellemzőbb. Ezen kívül a gyerekek esetében is élénkség jelentkezhet, sokkal kezelhetetlenebbek, „rosszabbak” lehetnek a megszokottnál. A másik gyakori panasz afejfájáslesz, ezt egész nap tapasztalhatjuk – elsősorban a görcsös fájdalomra készüljünk.

A szabadban kellemetlen komfortérzetre számíthatunk. A hideg, szeles időben a hőérzetünk is több fokkal alacsonyabban alakul, illetve a szabadtéri tevékenységeknek sem kedveznek a körülmények. Nagy a megfázásveszély.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)