Humánmeteo: fejfájást hoz a hétfői szél (2020.04.19.)

Fellélegezhetnek az érzékenyek, hétfőn ugyanis nem érkezik front. A szélre érzékenyek panaszai viszont felerősödhetnek.

Hétfőn nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten, a szélre érzékenyek viszont erős fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot és alvásproblémákat tapasztalhatnak - olvasható a Meteo Klinika jelentésében.

humánmeteo, fejfájás, szél, front
A szélre érzékenyeketfejfájásés álmatlanság gyötörheti. Fotó: Getty Images

Az allergiásoknak nehéz napjuk lehet

A szabadtéri tevékenységeket nem zavarja csapadék, sok napsütés várható. A jóidő ellenére azonban ajánlott otthon maradni, és mindenki csak a legszükségesebb esetben mozduljon ki. A pollenterhelés jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, ezért az allergiásoknak nehéz napjuk lehet.

Az erős széllökések miatt a közlekedés során fokozott veszéllyel célszerű számolni. A menetstabilitás csökkenése, a letört faágak, illetve az ideges, ingerlékeny és sofőrök is fokozhatják a balesetveszélyt. Ezért mindenki körültekintően és óvatosan vezessen, aki hétfőn útnak indul.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső