Humánmeteo: fejfájással indulhat a hét (2020.02.16.)

Hétfőn nem érvényesül markáns fronthatás térségünkben. A hőérzet kellemes lesz, sokaknál viszont migrén jelentkezhet.

Hétfőn nem érvényesül fronthatás a térségben, a napos, kellemes időben javulhat a közérzetünk és a hangulatunk is - írja a Meteo Klinika. Érdemes minél több időt a szabad levegőn tölteni, ugyanis az előző napok mozgalmasabb időjárásának köszönhetően még a nagyvárosokban sem emelkedik meg a szennyezőanyagok koncentrációja. Ügyeljünk azonban az öltözködésre, még mindig szükség van a vastagabb ruhadarabokra, csalóka lehet a hőérzete, különösen a keleti és a déli tájakon. A tavaszi melegedésben viszont sokaknál enyhébb fejfájás, migrén léphet fel.

Az időjárásra érzékenyeknél fejfájással indulhat a hét. Fotó: Getty Images
Az időjárásra érzékenyeknél fejfájással indulhat a hét. Fotó: Getty Images

Hűvös reggelekre készüljünk

Összességében azonban inkább az időjárás pozitív hatásait tapasztalhatja az ország legnagyobb részén. Már észrevehetően hosszabbak a nappalok, így a szabadtéri programjainak szervezésében is több lehetőség adódik. Reggel ügyeljünk arra, hogy kifejezetten hűvös lesz, ilyenkor a téli ruhadarabok, úgymint a sál, sapka és a kesztyű is előkerülhetnek. Ekkor az ízületesek is számíthatnak fájdalmaik fokozódására, de a panaszok a délelőtt folyamán gyorsan megszűnnek. A pollenterhelés is tovább erősödik.

A közlekedés során többfelé erős oldalszél ronthat a menetstabilitáson, illetve időnként a napsütés is zavaró lehet! Érdemes napszemüveggel útnak indulnia, a gyalogos és az autós közlekedésben is segítséget nyújthat, ha elvakítaná a napfény.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció