Humánmeteo: fárasztó lesz a vasárnap (2020.02.15.)

Vasárnap a frontérzékenyeket nem terheli semmilyen fronthatás, de folytatódik a változékonyság, ez pedig a fokozottan érzékenyek körében okozhat kellemetlen tüneteket. A fáradtság általános tünet lehet a következő napokban.

Vasárnap nem érkezik időjárási front térségünkbe, ezért elsősorban csak a frontokra érzékenyeknél jelentkezhetnek markáns tünetek - írja a Meteo Klinika. A légkörben zajló változások miatt azonban a fokozottan melegfront-érzékenyek körében koncentrálási zavarok, enyhe migrén léphet fel, sokan pedig álmosnak és bágyadtnak is érezhetik majd magukat. Ez a fáradtságérzet a következő napokban tartósan is jelentkezhet. Ha pedig a szeles időre is érzékenyebbek vagyunk, akkor ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk a megszokottnál. Ez főleg a Dunántúlon és a középső megyékben lehet jellemző.

A fáradstág általános tünet lehet a következő napokban. Fotó: Getty Images
A fáradstág általános tünet lehet a következő napokban. Fotó: Getty Images

A felhős, szeles idő okozhat gondot

Időnként megnövekszik a felhőzet, a borongósabb időszakokban a felhős, lehangoló idő fásulttá, kedvetlenné tehet minket, a naposabb órák viszont a hangulatunknak is jót tesznek. A sokfelé élénk szél olykor zavarólag hathat, ami miatt a fokozottan érzékenyek enyhe fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatnak, a gyerekek is szétszórtabbak, figyelmetlenek lehetnek.

Az allergiásoknál a mogyoró, az éger és a ciprusfélék pollenjei okozhatják a legtöbb panaszt. Az érintettek mérsékeljék a hús- és a tejtermék-fogyasztást, autózás közben pedig tartsák felhúzva az ablakokat.

A közlekedés során időnként a napsütés lehet zavaró, emellett kissé szétszórt, és a szokottnál ingerültebb sofőrök is fokozzák a balesetveszélyt. Az élénk oldalszél főleg a dunántúli tájakon és a főváros környékén lehet zavaró, a nap első felében keleten pedig nedves útszakaszokkal is találkozhat - vezessünk fokozott óvatossággal!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső