Humánmeteo: fárasztó lesz a kedd (2020.04.20.)

Ugyan markáns fronthatás nem várható, a légköri helyzet miatt a melegfrontra érzékenyek sokfelé panaszkodhatnak tüneteik erősödésére.

Holnap napközben melegfront jellegű hatásra számíthatnak az arra érzékenyek, a középső és a déli, délkeleti tájakon jelentkezhetnek erősebben a tünetek - olvasható a Meteo Klinika előrejelzésében. Elsősorban migrén léphet fel, főként az Alföld déli részén élők körében. Aki görcsös fejfájástól szenved, az egész nap kerülje az alkohol és a csokoládé fogyasztását. A többfelé élénk, erős szél is tovább ronthatja a helyzetet, és ingerlékenységet, nyugtalanságot válthat ki még a kisgyermekek körében is. Ezen a napon fokozott türelemre lesz szükség feléjük mind a tanulásban, mind a pihenéssel töltött időszakban.

A migrénes fejfájás sokak napját megnehezítheti holnap. Fotó: Getty Images
A migrénes fejfájás sokak napját megnehezítheti holnap. Fotó: Getty Images

A héten gyakorivá válnak az alvászavarok, már holnap reggelre virradóra tapasztalhatjuk, hogy nehezen ébredünk, és napközben is jellemző ilyenkor a fáradtság és tompaság. A csökkent koncentrálóképesség az egész napunkra rányomhatja a bélyegét. A fentieken túl pedig a gyulladásos panaszok, például az ízületi gyulladások is erősödhetnek: ha ettől szenvedünk, mellőzzük a tejtermékeket, a sajgó végtagokat pedig tornáztassuk át kissé a nap elején.

Amennyiben kimozdulunk otthonról, tartsuk észben, hogy a szél miatt alacsonyabban alakul a hőérzet, ezért szélálló és réteges ruházatra lesz szükség. A nyírfa és a nyárfa pollenje enyhébb tüneteket okozhat az allergiásoknál, délen és keleten jelentkezhetnek erősebben a tünetek. A közlekedők dolgát a csökkent figyelem, a szétszórtság ronthatja, az élénk, erős lökésekkel kísért oldalszél pedig tovább növeli a balesetveszélyt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: