Humánmeteo: fárasztó lesz a csütörtök (2020.04.08.)

A korábbi napokhoz hasonlóan holnap sem érvényesül markáns fronthatás, de kissé bágyadtabbak, szétszórtabbak lehetünk. A pollenkoncentráció ismét növekedésnek indult, az allergiások tünetei erősödhetnek.

Csütörtökön nem érkezik front hazánk térségében, de többeknél jelentkezik fáradtság és bágyadtság. Erre elsősorban akkor számíthatunk, ha fokozottan érzékenyek vagyunk a szokatlan melegre - tájékoztat a Meteo Klinika. Ezért napközben kissé csökkenhet a teljesítőképességünk, szétszórtságot, figyelemzavart tapasztalhatunk, illetve enyhébb aluszékonyság is jelentkezhet. A keringési problémáikkal küzdőknek a délelőtti órákban ingadozhat a vérnyomásuk, de a panaszok nem lesznek intenzívek.

A szokatlan meleg miatt csökkenhet a teljesítőképességünk. Fotó: Getty Images
A szokatlan meleg miatt csökkenhet a teljesítőképességünk. Fotó: Getty Images

Az allergiások ismét egy nehéz időszak előtt állnak, a tavaszi növények pollenszórása újra növekedésnek indul. A melegedő időben akár egyik napról a másikra is hirtelen megugorhat a pollenkoncentráció - jelen esetben főként a nyírfa és a nyárfa virágporának esetében lehet erre számítani.

A napos, meleg délutánokon tapasztalhatjuk legerősebben a kellemetlen tüneteket. Orrfolyás, tüsszögés, könnyezés, illetve a szem viszketése is jellemző lehet, a panaszok a napokban már intenzíven is jelentkezhetnek. Ilyen esetben mossunk hajat gyakrabban, a ruhát, ágyneműt ne szellőztessük a szabad levegőn, és kerüljük a tejtermékek fogyasztását is.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső