Humánmeteo: fájni fognak az ízületek (2019.10.24.)

Pénteken nem kell számottevő fronthatásra számítani, ezzel együtt több tényező is kiválthat kellemetlen humánmeteorológiai panaszokat.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint egyre nagyobb területen válik nyirkossá a levegő a reggeli órákban, ami miatt fokozódhatnak a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Amennyiben fájdalmakkal kelünk, érdemes az érintett testrészeket melegen tartani, valamint egy könnyed átmozgató torna is segíthet enyhíteni a tüneteket. Bizonyos tájakon a panaszok egész nap kitarthatnak, illetve görcshajlam is társulhat azokhoz.

A nyirkos reggeli időkben felerősödhetnek az ízületi panaszok
A nyirkos reggeli időkben felerősödhetnek az ízületi panaszok

Öröm az ürömben, hogy az indián nyár a hét hátralevő részében is megmarad, érdemes tehát kihasználni az alkalmat a szabadtéri programokra. A légszennyezettség szintje kissé emelkedik, illetve reggel a szálló por koncentrációja is magasabb lehet a forgalmas csomópontok környékén.

Ami az autós közlekedést illeti, a reggeli, kora délelőtti órákban többfelé lehet sűrű ködfoltokkal találkozni. Az érintett területeken jelentősen növekszik a balesetveszély, hiszen egyrészt lecsökken a látástávolság, másrészt csúszóssá válhat az útfelület is. Vezessünk tehát óvatosan, ha a volán mögé ülünk!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés