Humánmeteo: fájni fog a fejünk a melegtől (2020.04.15.)

Bár csütörtökön nem érkezik időjárási front az ország fölé, a melegedés azonban sokaknál okozhat kellemetlen panaszokat.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint holnap egy anticiklon alakítja majd az időjárást a Kárpát-medence térségében. Mérséklődik az éjszakai lehűlés, ami kifejezetten jó hír lehet az ízületi bántalmakkal küzdők számára.

A melegedés mellett romlik a pollenhelyzet is
A melegedés mellett romlik a pollenhelyzet is

A legmagasabb nappali hőmérséklet többfelé eléri a 22-23 fokot, sőt, helyenként 24-25 fokig is emelkedhet a hőmérő higanyszála. Az arra érzékenyek körében a melegedés szűnni nem akaró migrént válthat ki. Afejfájásenyhítése érdekében javasolt a fokozott folyadékbevitel, illetve a stressz kerülése.

A szabadtéri programoknak kedvez ugyan a mostani idő, ezzel együtt azonban járványügyi szempontból továbbra is fontos kerülni a tömeget és a zsúfolt tereket. Emellett a pollenhelyzet is romlik: az allergiások körében orrfolyás, tüsszögés és nehézlégzés jelentkezhet.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció