Humánmeteo: fájdalmas szombat jön (2019.12.13.)

Szombaton kettősfront érkezik és okoz rendkívül megterhelő élettani helyzetet. A változékony időben gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás és a keringési panaszok is fokozódhatnak.

A MeteoKlinika előrejelzése alapján szombaton kettősfront éri el térségünket, emiatt folytatódik a humánmeteorológiailag megterhelő időszak. A hideg- és melegfrontérzékenyek egyaránt nehéz napra számíthatnak. A frontérzékenyek körében görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, emellett migrénes panaszokra is készülni kell. A változékony időjárás további terhelést okoz, a krónikus betegek és az idősek vérnyomás-ingadozást, gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. A déli irányú szél időnként megélénkül, ez pedig fejfájást, szokatlan stresszt és ingerlékenységet okoz.

migrén, humánmeteo
Görcsös fejfájást okozhat a szombati kettősfront. Fotó: iStock

Levertség a rossz idő miatt

Csapadék a nap első felében a Dunántúlon és a középső tájakon zavarja a szabadtéri programokat, és bár délutántól ezeken a területeken megszűnik, a Tiszántúlon viszont elered az eső. A felhős és csapadékos időben alacsony a hő- és komfortérzet, könnyen megfázhatunk, ha nem vigyázunk.

A borús időben mentális panaszok is felléphetnek, gyakori lehet a levertség és a fáradékonyság. Sokat segíthet, ha vidám színekkel vesszük körbe magunkat. A légszennyezettség várhatóan közepes lesz, a nagyobb városokban azonban kedvezőtlenül alakul a levegő minősége.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: