Humánmeteo: fájdalmas péntek jön (2019.11.28.)

Habár péntekre megszűnik a kettősfronti hatás, mégis többeknél jelentkezhetnek humánmeteorológiai panaszok.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint péntek már csak reggel és csupán a Tiszántúlon érvényesül kettősfronti hatás, így a frontérzékenyek helyzete fokozatosan javul. A keleti tájakon ezzel együtt eleinte még sokan tapasztalhatnak fejfájást és vérnyomás-ingadozást. A tünetek enyhítése érdekében törekedjünk a kellő folyadékbevitelre.

Az erős fronthatás a nem kifejezetten frontérzékenyeket is kimeríthette
Az erős fronthatás a nem kifejezetten frontérzékenyeket is kimeríthette

A tartós fronthatás mostanra azok szervezetét is kimeríthette, akik nem kifejezetten frontérzékenyek. A fáradékonyság és ingerlékenység könnyen rányomhatja bélyegét a napunkra, illetve fontos, hogy ebben az állapotban még több figyelmet szánjunk immunrendszerünk erősítésére. A változóan felhős, többfelé szeles időben ingadozó lesz a hőérzetünk, és a hideg miatt számolni kell a megfázás fokozott kockázatával is. Ezzel együtt, ha kisüt a nap, használjuk ki az alkalmat D-vitamin-raktáraink feltöltésére.

Ugyan a fronthoz kapcsolódó panaszok enyhülnek, az ízületi bántalmak azonban a következő napokban is többször kiújulhatnak. Ez éppúgy érvényes a kopásos, mint a gyulladásos eredetű végtagfájdalmakra. A kellemetlen panaszok enyhítése érdekében reggelente mozgassuk át egy óvatos tornával a sajgó végtagokat, illetve igyekezzünk melegen tartani azokat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció