Humánmeteo: fájdalmas péntek jön (2019.11.14.)

Bár pénteken nem érkezik időjárási front térségünkbe, mégis többeknél jelentkezhetnek kellemetlen humánmeteorológiai panaszok.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint azok körében, akik érzékenyebben reagálnak a hirtelen jött melegre, migrén és koncentrációs zavarok léphetnek fel. Sokan tapasztalhatnak alvászavarokat is, ami a másnap kialvatlanságot, fáradtságot eredményez, ezáltal kihat a fizikai és szellemi teljesítőképességre is.

Az erős szél többféle panaszt is okozhat az arra érzékenyek körében holnap
Az erős szél többféle panaszt is okozhat az arra érzékenyek körében holnap

Pénteken többfelé megélénkül, illetve elsősorban a Dunántúlon és a déli megyékben meg is erősödik a délkeleti szél. Mindez a szélre érzékenyeknél ingerlékenységet, valamint fejfájást, migrént válthat ki. A kevésbé szeles, naposabb tájakon ugyanakkor érdemes lesz kihasználni az alkalmat szabadtéri programokra.

Ami az autós közlekedést illeti, a járművek menetstabilitását erős széllökések ronthatják, illetve sokfelé zavaró lehet a vakító napsütés is. Érdemes tehát bekészíteni egy napszemüveget a kesztyűtartóba, mielőtt útnak indulunk. Reggel még többfelé lehetnek ködfoltok, ami szintén ronthatja a közlekedési feltételeket. Vezessünk tehát nagyon körültekintően, ha a volán mögé ülünk pénteken!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció