Humánmeteo: fájdalmas lesz a szombat (2019.10.25.)

Szombaton nem érkezik front, reggel azonban számítanunk kell az ízületi panaszok felerősödésére.

Szombaton front nem érkezik térségünkbe, az éjszakai órákban azonban többfelé párássá válhat a levegő, helyenként köd képződhet - írja a Meteo Klinika. Köd kialakulására a legnagyobb esély a Dunántúlon, a középső területeken és az északkeleti tájakon mutatkozik. A hűvös és nyirkos időben felerősödnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, emiatt az ízületesek sajgó végtagokkal ébredhetnek.

Sajgó végtagokkal ébredhetünk
Sajgó végtagokkal ébredhetünk

A Dunántúlon napközben helyenként élénk lökések kísérhetik a déli irányú szelet, így a szélre érzékenyek fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhatnak. Panaszainkon azonban enyhíthetünk, ha a megszokottnál több folyadékot fogyasztunk és elkerüljük a stresszes helyzeteket. Az átlagosnál melegebb időben migrén és fáradékonyság is felléphet, és intenzív tünetekre is fel kell készülni.

A pára és a köd jelentik a fő veszélyt

A pollenszint alacsony marad, de a kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. A légszennyezettség nő, a nagyobb városokban egészségtelen a levegő. A közlekedés során a reggeli pára és köd jelentik a fő veszélyt. A párás és ködös tájakon jelentősen lecsökken a látástávolság, a balesetek elkerülése érdekében tartsunk nagyobb követési távolságot.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció