Humánmeteo: fájdalmas lesz a szerda (2020.05.26.)

Szerdán nem csökkennek az előző napokon tapasztalt panaszok. Délutántól országszerte problémát okozhat a fülledtség, estétől pedig tovább romlik a helyzet.

Szerdán az összetett légköri helyzet hatására az előző napokhoz hasonló tünetek jelentkezhetnek, így aki fejfájással, migrénnel küzdött, annak valószínűleg holnap is felerősödnek a tünetek - írja a Meteo Klinika. Sokaknál jelenkezhetnek alvásproblémák is, így napközben fáradtabbak és ingerlékenyebbek lehetünk a megszokottnál.

Fullasztó időnk lesz

Délutántól országszerte sokfelé fülledtté válik a levegő, ezért nehézlégzés, légszomj és mellkasi panaszok jelentkezhetnek. A zivatarok idején (erre főként délután lehet számítani) az asztmás panaszok is felerősödhetnek, ezért a vihar elvonultáig az érintettek maradjanak zárt térben, és ha lehet, pihenjenek le.

A fülledt idő sokaknál okozhat problémát. Fotó: Getty Images
A fülledt idő sokaknál okozhat problémát. Fotó: Getty Images

A keleti országrészben hosszabb ideig kisüt a nap, így ezeken a területeken különösen fontos az UV-védelem is. A déli órákban, ha huzamosabb ideig tartózkodunk a napon, használjunk legalább 20-30-as faktorszámú fényvédő szereket. Ne feledkezzünk meg a szemünk védelméről sem, viseljünk bevizsgált napszemüveget!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: