Humánmeteo: fájdalmas lesz a szerda (2020.05.19.)

Szerdán hidegfront halad át felettünk, emellett a fokozódó szélterhelés miatt a szélre érzékenyek panaszai felerősödhetnek.

Holnap hidegfront alakítja időjárásunkat. Amennyiben kifejezetten frontérzékenyek vagyunk, görcsös panaszokra számíthatunk, gyakori lesz a görcsös fejfájás, az izom- és hasi görcsök - írja a Meteo Klinika. A szélterhelés fokozódik, emiatt, ha érzékenyek vagyunk a szélre, akkor erős fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhatunk, valamint alvásproblémákkal küzdhetünk. Napközben fejfájás kínozhat, ebben az estben több folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztása javasolt - az alkoholt és a magas koffeintartalmú italokat mindenképpen kerüljük.

Kedden gyakori lesz a görcsös fejfájás.
Kedden gyakori lesz a görcsös fejfájás.

A pollenterhelés jellemzően a közepes tartományban alakul, az allergiások lehetőség szerint kerüljék a tejtermékek fogyasztását, és mossanak sűrűbben kezet. A közlekedés során fokozott veszéllyel célszerű számolni: az erős széllökések hatására csökken a menetstabilitás, vezessünk tehát fokozott figyelemmel, és legyünk körültekintőek.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció