Humánmeteo: fájdalmas kedd jön (2019.10.14.)

Holnap nem kell fronthatásra számítani, sőt, általában véve kedvező lesz a humánmeteorológiai helyzet. Ezzel együtt jelentkezhetnek kellemetlen panaszok.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint reggelre többfelé párássá válik a levegő, illetve sűrű ködfoltok is képződhetnek. A nyirkos időben fokozódhatnak a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A sajgófájdalomellensúlyozása érdekében érdemes a napot egy könnyed tornával indítani, különös tekintettel az érintett végtagok átmozgatására.

Reggelre többfelé képződhet sűrű köd kedden
Reggelre többfelé képződhet sűrű köd kedden

Amennyiben van rá lehetőség, érdemes szabadtéri programokat szervezni. A derült, kellemes időben javulhat a közérzetünk, hangulatunk, ami az immunrendszert is erősíti. Bár helyenként átmenetileg megemelkedhet a levegőben lévő szennyezőanyagok koncentrációja, az értékek azonban a legtöbb helyen nem lépik át az egészségügyi határértéket.

Ami az autós közlekedést illeti, reggel a ködfoltok jelentik a legnagyobb veszélyt. Az érintett területeken jelentősen lecsökkenhet a látótávolság, valamint a lecsapódó nedvességtől csúszósabbá válhatnak az utak. A derűs tájakon a napsütés is zavaró lehet, érdemes tehát bekészíteni egy napszemüveget, ha útnak indulunk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: