Humánmeteo: fájdalmas csütörtök jön (2020.02.19.)

Csütörtökön egy gyenge hidegfront halad át felettünk, ami sokaknál okozhat enyhébb panaszokat. Sokfelé erős lesz a szél is, ami jelentősen csökkentheti a komfortérzetet.

Csütörtökön hajnalban egy gyenge hidegfront érkezik északnyugat felől, és még napközben át is halad felettünk - írja a Meteo Klinika. A front nem lesz erős, de a fokozottan érzékenyek enyhébb fejfájást tapasztalhatnak. Az érintetteknek érdemes sokat pihenni és növelni a folyadékbevitelt is. Egyeseknél fokozódhat a görcshajlam és az ízületi bántalmak.

Gondot okozhat a szeles idő

Országosan várható, hogy a szélre érzékenyeknek is nehezebb napjuk lesz. Fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, a gyerekek élénkebbé, szétszórtabbá válhatnak. A szabadban ingadozó hőérzetre készüljünk, a mért értékeknél több fokkal is alacsonyabb lesz a hőérzetünk. A pollenterhelés közepes, a mogyoró, az éger és a tiszafafélék virágpora okozhat tüneteket az arra allergiásoknál. Tüsszögés, orrfolyás jelentkezhet, de akár könnyezést, szemviszketést is tapasztalhatunk.

Az erős szél sokaknál okozhat gondot. Fotó: Getty Images
Az erős szél sokaknál okozhat gondot. Fotó: Getty Images

A közlekedést nyugaton és a középső országrészben erős széllökések nehezíthetik, ezen kívül többfelé a megszokottnál türelmetlenebbek lehetnek a sofőrök. Érdemes kissé korábban elindulni a hosszabb utazásra, és lassabban, körültekintőbben vezetni! Északon, északkeleten eleinte előfordulhatnak nedves útszakaszok is.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció