Humánmeteo: fagyos napok jönnek (2020.01.05.)

Hétfőn nem érkezik front, de a télies idő folytatódik. Az egyre hidegebb időben könnyen megfázhatunk.

Hétfőn nem érkezik fölénk időjárási front, az átvonuló hidegfront is elhagyta térségünket. Anticiklon épül ki felettünk, amely a következő napokon jellemzően csapadékmentes időt okoz - írja a Meteo Klinika. A hideg levegő megérkezett, éjszakánként erőteljesen lehűl a levegő és a nappali felmelegedés is mérséklődik. A hajnali órákra a -10 fokra is zuhanhat a hőmérséklet, emiatt az ízületi bántalmakkal élők intenzív panaszokkal ébredhetnek. Végtagfájdalmak esetén kezdjük a napot egy átmozgató tornával, napközben pedig meleg borogatás enyhíthet a panaszokon.

Hideg idő várható

A meghűléses megbetegedések kockázata az elkövetkezendő időszakban egyre inkább nő, a réteges és vastag öltözet mellett szükség lesz a sapkára és a sálra is! A gyerekeket is öltöztessük fel megfelelően, mert a kisebbek szervezete még érzékenyebb a fagyos időre. Az északnyugati irányú szél a Dunántúlon és a középső tájakon megerősödik, időnként viharossá fokozódik, ezeken a területeken nő a szélterhelés. A szélre érzékenyek körében kínzó fejfájás jelentkezhet, valamint ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet.

Hideg napokkal indul a hét. Fotó: iStock
Hideg napokkal indul a hét. Fotó: iStock

Csapadék nem zavarja a szabadtéri programokat, sok lesz a napsütés, de a hideg időben nem ajánlott hosszabb időt a szabad levegőn tölteni. A hő- és komfortérzet alacsony és ezen az erős szél még tovább ront. Azimmunrendszererősítése kiemelten fontos az év ezen időszakában. A megfázást megelőzhetjük azzal, ha megerősítjük a szervezetünket fokozott vitaminbevitellel.

A légszennyezettség közepes, északkeleten várhatóan romlik a levegő minősége. A közlekedés során ködös területekre, csúszós útszakaszokra kell készülnünk. A balesetveszély nagy, az utakon fokozott figyelem javasolt!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: