Humánmeteo: fagyos lesz a kedd (2019.10.07.)

Kedden továbbra is igen hideg időre készülhetünk. Bár front nem érkezik, a humánmeteorológiai panaszok szinte alig mérséklődnek. Nagy a megfázásveszély, szükségünk van a vitaminokra.

Kedden a hideg idő miatt jelentkezhetnek panaszok az arra érzékenyeknél - írja a Meteo Klinika. A humánmeteorológiai tünetek között szerepelhet a fejfájás, és a görcshajlam sem mérséklődik. Az ország nagyobb részén egész nap fagyos marad a levegő, így reggel sokfelé, napközben pedig a déli tájak kivételével több helyen jelentkezhetnek kopásos jellegű ízületi bántalmak. Ilyen esetben fontos, hogy folyamatosan melegen, állandó hőmérsékleten tartsuk a sajgó testrészeket. Fokozott a görcshajlam, hasi- és izomgörcsök is felléphetnek, de akár egész nap tartó, görcsös fejfájást is tapasztalhatunk.

Egyre hidegebb napok elé nézünk
Egyre hidegebb napok elé nézünk

Egyre hidegebb napok elé nézünk, az elmúlt időszak gyakori frontátvonulásai pedig igénybe vették szervezetünket, sokunknak legyengült az ellenálló-képessége. Rendkívüli módon növekszik a megfázásveszély, szedjünk rendszeresen C-vitamint, emellett magas vitamintartalmú ételek fogyasztásával is érdemes küzdenünk a kórokozók ellen.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció