Humánmeteo: erős szél jön (2020.01.28.)

Bár szerdán nem érkezik újabb front az ország területére, a nap nagy részében mégis hidegfront jellegű hatásra kell számítani.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint holnap az elvonult hidegfront mögött beáramló friss levegő határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet. Mindez az arra érzékenyek körében görcsös fejfájást, valamint izom- és hasi görcsöket okozhat. A reggeli órákban felerősödhetnek az ízületi bántalmak is. Afájdalomráadásul várhatóan az elkövetkező napokban is tartósan jelentkezik majd.

A szeles időben sokaknál jelentkezhet kellemetlen fejfájás szerdán
A szeles időben sokaknál jelentkezhet kellemetlen fejfájás szerdán

Az élénk, többfelé erős lökésekkel kísért szél szintén hasonló görcsös panaszokat válthat ki, továbbá úgy érezhetjük, ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek vagyunk a megszokottnál. Érdemes tehát lehetőségeinkhez mérten kerülni a stresszes helyzeteket. Öröm az ürömben ugyanakkor, hogy az erős légmozgásnak köszönhetően javul a levegőminőség.

Ami az autós közlekedést illeti, a Dunántúlon és a középső országrészben erős széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását. Vezessünk tehát fokozott körültekintéssel, ha a volán mögé ülünk, illetve szükség esetén tartsunk inkább nagyobb követési távolságot, ezáltal is csökkentve a balesetveszélyt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: