Humánmeteo: erős hidegfront jön (2020.03.20.)

Szombaton nagyon erős hidegfront érkezik térségünkbe, amely többeknél intenzív panaszokat okozhat.

Holnap véget ér a kellemes tavaszi idő, ugyanis észak, északnyugat felől egy nagyon erős hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét - írja a Meteo Klinika. Ennek hatására országszerte jelentkezhetnek görcsös panaszok: amennyiben frontérzékenyek vagyunk, görcsös fejfájást, izom-és hasi görcsöt tapasztalhatunk. A keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők állapota romolhat, vérnyomás-ingadozás és mellkasifájdalomjelentkezhet. A többfelé megerősödő, időnként viharossá fokozódó szél fokozhatja a tüneteket, emellett ingerlékennyé és nyugtalanná válhatunk.

Szörnyű szombat vár ránk
Szörnyű szombat vár ránk

Nő a stroke és az infarktus veszélye

A hidegfront mögött erőteljes hidegbetörésre számíthatunk, így az ízületi bántalmakkal küzdők panaszai is felerősödnek, tartós végtagfájdalmakra kell készülni. A front hatására 24 óra alatt lesz, ahol több mint 15 fokot zuhan a hőmérséklet, ez pedig nagyon komolyan növeli a stroke és az infarktus kialakulásának kockázatát.

Jó hír viszont, hogy a pollenszint és a légszennyezettség csökken, a következő napokon több nagyvárosban kitisztul a levegő. A közlekedés során azonban kiemelten nagy balesetveszéllyel célszerű számolni: a viharos oldalszél faágakat törhet le, emellett ront a gépjármű menetstabilitásán, a csapadék hatására pedig nedvessé válik az útburkolat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő