Humánmeteo: embert próbáló nap jön (2020.04.30.)

Pénteken napközben északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, de előtte keleten még melegfront jellegű változások is zajlanak.

Holnap egy északnyugat felől érkező hidegfront mellett folytatódik a változékony időszak, nem pihenhet a szervezetünk - írja a Meteo Klinika. A front előtt keleten, délen a magasabb hőmérsékletek mellett gyenge melegfront jellegű tüneteket, így kisebb alvászavarokat, koncentrálási problémákat tapasztalhatunk, de a nap második felében már ott is a hidegfront fejti ki hatását.

Nem lesz könnyű a péntek.
Nem lesz könnyű a péntek.

Többeknél jelentkezhet görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök, a megélénkülő szél pedig fokozhatja a problémát. A markáns változás a szívbetegeket és a keringési rendellenességekkel élőket is megviseli: vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, szédülést tapasztalhatnak. A stressz szintén egy jellemző tünet lehet, és előfordulhat, hogy az időjárás okozta hatásokat is stresszként éli meg a szervezetünk.

A záporok segítik az allergiásokat

A pollenek közül jelenleg a platán, a tölgy és a nyír okozza a legintenzívebb tüneteket, ezen kívül a fűz és a kőris virágporának koncentrációja is elérheti a közepes szintet. A záporokat követően nagymértékben csökken a pollenkoncentráció. A közlekedésben élénk, erős széllökések ronthatják a menetstabilitást, emellett a csapadék miatt nedvessé, csúszóssá válik az útburkolat. Megnövekszik a féktávolság, ráadásul szétszórtak, figyelmetlenek is lehetünk, ezért fokozott óvatosság szükséges az utakon.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció