Humánmeteo: eddig tart ki a meleg (2020.03.17.)

Holnap nem érkezik térségünkbe front, ám az erőteljes nappali felmelegedés fokozza a fejfájósok panaszait.

Szerdán anticiklonális hatás érvényesül, front nem érkezik a Kárpát-medence fölé - tájékoztat a Meteo Klinika. Az éjszakai lehűlés mérséklődik, légköri fagyra már nem kell készülni, ez pedig az elmúlt napok után igazi örömhír az ízületi bántalmakkal küzdők számára. Bár fagyni nem fog, a megfázásveszély nagy, ami miatt nem szabad megfeledkezni a réteges öltözetről.

Kora délután a hőmérséklet csúcsértéke többfelé eléri majd a 15 fokot, de helyenként 17-18 fokos melegnek is örülhetünk. Feltéve, ha nem gyötör meg minket a hirtelen melegedés, amely az arra érzékenyeknél szűnni nem akaró migrénes panaszokat okozhat. Afejfájásenyhítése érdekében javasolt a megszokottnál több folyadékot fogyasztani és megpróbálni tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket.

A migréneseknek nehéz napjuk lesz holnap. Fotó: Getty Images
A migréneseknek nehéz napjuk lesz holnap. Fotó: Getty Images

Hétvégéig kitart a meleg

A következő napokban tartósabban várható, hogy az átlagos felett marad a hőmérséklet, ez pedig emésztési panaszokat okozhat a fokozottan érzékenyeknél. Ezen tünetek mérséklése érdekében lehetőleg kerülje a puffasztó ételek és inkább fogyasszon sovány húsokat, valamint a halból készült fogásokat.

Szabadtéri programoknak kedvez az idő, de továbbra is ajánlott kerülni a tömeget és zsúfolt tereket. A járványok terjedésének gátat szabhat, ha odafigyelünk a megfelelő higiénia betartására.

A pollenszint kissé nő. Az allergiások körében orrfolyás, tüsszögés és nehézlégzés jelentkezhet. A tüneteken enyhíthetünk, ha kerüljük a tejtermékek fogyasztását és sűrűbben mosunk kezet, valamint hajat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció