Humánmeteo: az influenzának kedvez az időjárás (2020.01.23.)

Pénteken front nem érkezik térségünkbe, a kórokozók terjedésének azonban kedvez ez az időszak. Sokaknál jelentkezhet fejfájás is.

Pénteken a légköri frontok elkerülik térségünket, markáns humánmeteorológiai hatás nem érvényesül - írja a Meteo Klinika. Azonban reggel többfelé nyirkos, ködös lesz az idő. Elsősorban az ízületi panaszok erősödhetnek fel és a végtagfájdalmak is fokozódhatnak. Segíthet, ha a sajgó ízületeket kissé átmozgatjuk, egy könnyű torna mérsékelheti a tüneteket. A ködös idő a hőérzeten is ront, a nyirkosság hatására jelentősen romolhat a komfortérzetünk. A migrén a következő napokban egyre gyakoribb tünet lehet és enyhébb alvásproblémák is jelentkezhetnek.

Élvezzük ki a napsütést!

A párásság napközben hosszabb ideig is megmaradhat, de sokfelé napsütés javítja a hangulatunkat. Délutántól egyre erősödhet a fejfájás, aminek intenzitása az esti óráktól még erősödik is, emellett figyelmetlenség is jelentkezhet. Különösen északon és keleten lesz nagy a napi hőingás, a vérnyomáspanaszokkal élők tünetei erősödhetnek.

Migrénes fejfájás gyötörhet a következő napon. Fotó: iStock
Migrénesfejfájásgyötörhet a következő napokban. Fotó: iStock

A légszennyezettségben némi romlás várható, elsősorban az Északi-középhegység térségében és a főváros környékén dúsulhat fel a szállópor. A sétához válasszuk inkább a kevésbé forgalmas helyeket, kerüljük el a zsúfoltabb belvárosi csomópontokat.

A közlekedést a reggeli órákban többfelé, néhol pedig még napközben is párásság és ködfoltok nehezíthetik. Ezeken a helyeken jelentősen lecsökkenhet a látástávolság, a ködből lecsapódó nedvesség hatására pedig csúszóssá, síkossá válhat az útburkolat.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: