Humánmeteo: az erős szél okoz panaszokat (2019.10.05.)

Vasárnap nem érkezik front, azonban a szeles és kissé változékony idő sokunk napját megnehezíti.

Vasárnap frontmentes időben lesz részünk - írja a Meteo Klinika. A megerősödő, helyenként viharossá fokozódó északi, északnyugati irányú szél az érzékenyeknél intenzív fejfájást, szokatlan stresszt és nyugtalanságot okoz. Amennyiben hasonló tüneteket tapasztalunk, tartózkodjunk szélvédett helyen és próbáljuk meg tudatosan is elkerülni a stresszes helyzeteket. A Duna vonalában és attól keletre változékony marad az idő, ezeken a területeken eső, záporeső kialakulása várható. A változékony időben vérnyomás-ingadozás és keringési problémák is felléphetnek, de intenzív panaszokra most nem kell számítanunk.

Csapadék lesz, és erős szél

Napközben a Dunántúlon többórás napsütésben bízhatunk, ez pedig pozitívan hat a hangulatra, javul a közérzetünk, így kiváló alkalom nyílik a regenerálódásra, feltöltődésre. A hőérzeten az erős légmozgás ront, de amennyiben nem vagyunk érzékenyek a szélre, akkor ajánlott akár hosszabb időt a friss levegőn tölteni. A Tiszántúlon több helyen lehet csapadék.

Az erős légmozgás mellett csapadékra is számítani kell
Az erős légmozgás mellett csapadékra is számítani kell. Fotó: iStock

A pollenszint alacsony marad, és a következő napokon sem növekszik a légköri pollenkoncentráció. A közlekedést az erős szél veszélyezteti, emellett napkeltekor és alkonyatkor, valamint a napos tájakon többfelé zavaró lehet a napsütés. Ezen kívül koncentrálási zavarok is jelentkezhetnek, közlekedjünk a szokásosnál is körültekintőbben!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció