Humánmeteo: álmatlan éjszakánk lesz (2019.11.22.)

Bár frontmentes lesz a szombat, a szél hatására fokozódhat a fejfájás, sőt, alvásproblémák is felléphetnek.

A Meteo Klinika előrejelzése szerint, szombaton sem érkezik front fölénk, de a szélre érzékenyek országszerte erős fejfájást tapasztalhatnak, emellett az elalvás is nehezebb lehet a megszokottnál, a rosszul alvók most még nehezebb éjszaka elé néznek.

álmatlanság, humánmeteo
Nehéz éjszaka elé nézünk a hétvégén. Fotó: iStock

Segítsünk magunkon

A panaszok mérséklése és a nyugodtalvásérdekében lefekvés előtt szellőztessünk és egy forró fürdő is elősegítheti a pihenést. Még szerencse, hogy a többség vasárnap nem dolgozik, az álmatlanság ugyanis a következő napunkra is rányomhatja a bélyegét, fáradékonyabbak lehetünk, s a munkaképességünk is lecsökkenhet.

A napközben fellépő fáradtság leküzdésében segít, ha elfogyasztunk 2-3 csésze teát, a kávé és más magas koffeintartalmú italok fogyasztása kerülendő. A tartós szélterhelés a gyermekeket is megviselheti, az ő esetükben az egyik leggyakoribb megjelenési forma a figyelem és magatartás problémák jelentkezése.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: