Humánmeteo: akár 1 fok is lehet (2019.10.06.)

Hétfőn nem érkezik időjárási front térségünkbe. A hideg reggeleken azonban ízületi bántalmakkal ébredhetünk, napközben pedig az élénk szél okozhat humánmeteorológiai panaszokat.

Hétfőn frontmentes időben lehet részünk - írja a Meteo Klinika. Számottevő csapadék már nem lesz, és a felhőzet is felszakadozik. A hajnali órákban erősen lehűl a levegő, a minimum-hőmérséklet értékei jellemzően 1, 5 fok között alakulnak, amelynek következtében többeknél jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak. A legintenzívebb panaszokra a reggeli időszakban számíthatunk, de délutánra sem szűnnek meg teljesen a tünetek. A megfázásveszély nagy, a délutáni időszakban jellemzően 15 fok alatt maradnak a csúcsértékek.

A hajnali órákban erősen lehűl a levegő
A hajnali órákban erősen lehűl a levegő. Fotó: iStock

Néhol erős marad a szél

A légmozgás az ország nagy részén mérséklődik, de a Tiszántúlon még élénk, időnként erős marad az északkeleti irányú szél. A szélre fokozottan érzékenyek fejfájást tapasztalhatnak, emellett stressz és nyugtalanság is felléphet. Szabadtéri programoknak kedvez az idő, a Dunántúl nyugati részein lehet néhol egy-egy zápor, de jelentős mennyiségű csapadékra nincs kilátás.

A pollenszint alacsony marad, most az allergiásoknak is javasolt minél több időt a szabadban tölteni, sétálni, kirándulni.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció