Humánmeteo: tönkreteszi az éjszakát az időjárás

Csütörtökön ugyan frontmentes marad az idő, azonban fokozódik a kánikula. Emiatt egyre többen tapasztalhatnak alvásproblémákat.

Csütörtökön már szinte az egész országban kánikula lesz. Ennek a strandolók bizonyára örülnek majd, azonban sokakat rendkívüli módon megterhel az időjárás. Egyre több lesz az ingerlékeny, türelmetlen ember is. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint újabb hőhullám ér el minket, ami egyre több embernek okozhat a múlt hetihez hasonló, és egyre fokozódó, akár komolyabb tüneteket is.

Az időjárás-érzékenyek különösen nehezen viselik nemcsak a szélsőséges, hanem akár a lassú változásokkal terhelt időjárást is. Ha ön is tapasztal kisebb-nagyobb tüneteket ezekben az esetekben, akkor ön is érintett lehet. Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából. (x)

Kimerül a szervezet

Bár front nem érkezik, az újabb a hőség egyre inkább kimeríti a szervezetet. Tovább melegszik az idő, és helyenként már a 35 Celsius-fokot is eléri a hőmérséklet. A folyamatos terhelés leginkább a szívbetegeket, az időseket és a vérnyomáspanaszokkal élőket terheli meg, de a rendkívüli hőhullám még az egészséges szervezetre is hatással lesz. Alvászavarokat, fejfájást, fáradtságot és tompaságot tapasztalhatunk, ráadásul a következő napokban sem várható, hogy mérséklődnek ezek a tünetek.

fáradtság, fejfájás
Alvászavarokat, fejfájást, fáradtságot és tompaságot tapasztalhatunk. Fotó: Getty Images

A forró napokon jelentősen csökken a koncentrálóképességünk, illetve a megszokottnál ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk. Próbáljunk meg kikapcsolódni, a napirendünket pedig tervezzük meg, és akkor elkerülhetjük a váratlan stresszhelyzeteket. 

Pótoljuk a folyadékot és a sót

Nagyon fontos az izzadás során elvesztett folyadék pótlása. Az ásványvíz, a gyümölcstea és a limonádé a legjobb választás. A cukros üdítőket és az alkoholt inkább kerüljük. Az étkezések során a könnyű ételeket, például a gyümölcsleveseket és a salátákat részesítsük előnyben – a zsíros, fűszeres fogások nagymértékben megterhelik a gyomrot, ezért kerülendők. Ne felejtsük el az sem, hogy az ásványi sókat is pótolni kell.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)