Humánmeteo: tompábbá tesz a kezdődő kánikula

Szerdán nem érkezik front. Ezzel együtt növekszik a migrénhajlam, illetve emésztési problémák is sokaknál felléphetnek.

Szerdán nem érkezik front a térségünkbe, a többórás napsütés jótékonyan hat a hangulatra. Most is hűvös lesz a hajnal, de délutánra gyorsan felmelegszik a levegő. Éppen ez a melegedés válthat ki az arra érzékenyek körében fejfájást. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint fokozatosan visszatér a kánikula, ami egyre többeknél okozhat a múlt hetihez hasonló, egyre fokozódó tüneteket.

Az időjárás-érzékenyek különösen nehezen viselik nemcsak a szélsőséges, hanem akár a lassú változásokkal terhelt időjárást is. Ha ön is tapasztal kisebb-nagyobb tüneteket ezekben az esetekben, akkor ön is érintett lehet! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

A magasban is melegedés kezdődik, ami többféle panaszt előhozhat. Ilyen lehet például a fáradékonyság, a dekoncentráltság és a tompaság, amely akár egész nap fennállhat. Felerősödhetnek továbbá a gyulladásos panaszok, illetve egyre inkább növekszik a migrénhajlam. A migrénes rohamok megelőzése érdekében ebben az időszakban érdemes kerülni a kávé és a csokoládé fogyasztását.

fejfájás, fáradtság, gyengeség
A nagy hőingás sokaknál okozhat fejfájást, akár migrént szerdán. Fotó: Getty Images

Haspuffadás és egyéb emésztési panaszok szintén felléphetnek. A puffasztó zöldségek, hüvelyesek fogyasztása így nem javasolt ebben az időszakban. A hideg reggelen felerősödhetnek a kopásos ízületi bántalmak, míg a nagy napi hőingás a vérnyomáspanaszokkal élőknél okozhat kellemetlen tüneteket. Ami az allergiásokat illeti, a napos, mérsékelten meleg délutánokon ismét emelkedni fog a levegő virágportartalma. Mostanra a parlagfű pollenje is tüneteket okozó, közepes koncentrációban van jelen a levegőben.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)