Humánmeteo: sokat ingadozhat a vérnyomás

Kedden nem érkezik front, a magasban zajló folyamatok hatására azonban frontjellegű tünetek léphetnek fel.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint habár most nincs front, mégis olyanok a körülmények, mintha fronthatás alatt állnánk. Kedden a napsütés mellett időnként erősen felhős lesz az ég, a magasban zajló változások miatt pedig a frontmentes idő ellenére is jelentkezhetnek akár erősebb tünetek is. Az erősen változékony időben kettősfronti jellegű hatások érvényesülnek, legintenzívebben a dunántúli, illetve a keleti területeken. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. A középső országrészben inkább a migrénes, máshol a görcsös fejfájás lehet gyakoribb.

Az időjárás-érzékenyek nehezen viselik az extrém hatásokat, de most, a kimerítő időszakot követően még a mérsékelt terhelésre is fokozottabban reagálnak! Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából!

Érdemes most kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, a szabadidőt pedig pihenéssel tölteni. A szív-érrendszeri betegséggel élők számára is nehéz ez az időszak: vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét és nehézlégzés egyaránt gyakori lehet a körükben.

vérnyomásmérés
Kedden az időjárási körülmények vérnyomás-ingadozáshoz vezethetnek az arra érzékenyek körében. Fotó: Getty Images

A párás, csapadékos tájakon és időszakokban felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Helyenként a fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. Zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, ezért fontos, hogy a vihar elvonulásáig tartózkodjanak zárt térben. Az UV-sugárzás időben és térben is ingadozik a felhőzet függvényében. A déli órákban azonban lehetőség szerint ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a tűző napon.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +0, +10 °C

A hajnali ködfoltokat követően közepesen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. Megélénkül a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 21 fokot mérhetünk. Szerdán nem jön front a térségünkbe. Reggel hűvös lesz, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, és a megfázásveszély is fennáll. A nap első felében gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás is. Növekszik a migrénhajlam. A napsütés jótékony hatással van a hangulatra és a közérzetre, de a szél 1-2 fokkal csökkenti a hőérzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: