Humánmeteo: sok panaszt okoz a fülledtség

Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak.

Hétfőn nem érkezik front, de továbbra sem lesz kedvező a humánmeteorológiai helyzet, és reggeltől újfent fokozódik a szervezetét érő terhelés. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint sok lehet a tünet, különösen a fülledt időszakokban!

Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik.

Főként a fülledtség és a nyári idő okozhat panaszokat, különösen abban az esetben, ha keringési problémákkal küszködik. Ebben az esetben a délutáni órákban vérnyomás-ingadozást, rosszullétet és légszomjat is tapasztalhat, és a tünetekre még este is számítani kell. A zivatarok idején az asztmások állapotában átmeneti romlás állhat be - ebben az esetben próbáljon zárt térbe húzódni a vihar elvonultáig.

fülledtség
Főként a fülledtség és a nyári idő okozhat panaszokat. Fotó: Getty Images

Az idősek és a szívbetegek a leginkább veszélyeztetettek: ebben az esetben a diszkomfort érzet mellett nehézlégzés is felléphet, ezen kívül ok nélküli idegi feszültséget és fejfájást is tapasztalhat. Ha érintett, akkor ajánlott kerülni a megerőltető fizikai munkát, a pihenés javíthat az állapotán.

Az UV-sugárzás időben és térben is ingadozik a felhőzet függvényében. A déli órákban lehetőleg ne tartózkodjon huzamosabb ideig a tűző napon. Különösen figyeljen a gyerekekre, ők hajlamosak megfeledkezni minderről, nagyon könnyen leéghet a bőrük! Magas, legalább 40-es faktorszámú fényvédő krémek használata javasolt, fürdőzés esetén lehetőleg vízálló változatban.

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +23 °C
Minimum: +5, +13 °C

A néhol előforduló futó záporok mellett több-kevesebb időre kisüt a nap. Hajnalban előfordulhatnak ködfoltok. Erős lesz az északnyugati, majd a délnyugati szél, a csúcshőmérséklet 16, 23 fok között alakul. Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül. Görcsös fejfájás jelentkezhet, ezen kívül az izom- és hasi görcsök is felerősödhetnek. Fokozódhatnak az ízületi bántalmakkal élők tünetei. A tartós fejfájás kellemtlen perceket okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: