Humánmeteo: nem lesz nyugtunk a kettősfronttól

Szombaton továbbra is kettősfronti hatás érvényesül. A fejfájás és a migrén mellett a vérnyomás-ingadozás lehet nagyon gyakori, illetve emésztési problémák és alvászavarok is felléphetnek.

Szombaton kettősfront okozhat panaszokat a frontérzékenyeknél, ezenkívül pedig a szél is már szinte mindenki szervezetét megterheli. Arra számíthatunk, hogy akár a meleg-, akár a hidegfrontra vagyunk érzékenyek, egész nap tapasztalhatunk panaszokat. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartós fronttevékenység kifejezetten nagy terhelést jelent a szervezetnek, és most még azoknál is jelentkezhetnek tünetek, akiknél ez nem szokott jellemző lenni.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: Az időjárás-érzékenyek számára nagyon nehéz néhány nap következik, extrém igénybevétel lesz jellemző! Ha önnek is fáj a feje, rosszul van, nem tud aludni, vagy ok nélküli ingerlékenységet tapasztal, ön is érintett lehet! Rendkívül megterhelő ciklonhelyzet alakul ki, nézze meg, mit mond erről mai videójában a meteogyógyász. (x)

Általános lesz a rossz közérzet

Országszerte erőteljesebben jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, illetve gyakori lesz a fejfájás is. A keringési panaszok esetén akár rosszullétet is tapasztalhatunk, illetve általános rossz közérzet gyötörhet minket. Ez az idősekre különösen igaz lesz, így amennyiben mi is ebbe a csoportba tartozunk, akkor próbáljunk minél többet pihenni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor is kerülni a megerőltetőbb fizikai tevékenységeket.

humánmeteo, fejfájás, alvászavar
Fejfájás, vérnyomás-ingadozás, emésztési probléma és alvászavar lesz a szombati menü. Fotó: Getty Images

Kialvatlanok és ingerlékenyek leszünk

Arra is készüljünk fel, hogy az alvászavaraink sem szűnnek meg, azok ugyanis még a következő napokban is kitartanak. A kialvatlanság az országszerte jelentkező ingerlékenységet is fokozhatja, ami akár az egész napi tevékenységre is kihathat. Estétől már a hidegfronti tünetek kerülhetnek előtérbe, tovább fokozódik az igénybevétel.

Bár szombaton az ilyenkor szokásoshoz képest kissé enyhébb időre számíthatunk, a szabadban csökkenő hőérzetre kell készülnünk. Ha tehát elhagyjuk otthonunkat, öltözzünk rétegesen, és viseljünk zárt, meleg cipőt. Az esernyőt sem célszerű otthon felejteni.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: -2, +3 °C
Minimum: -10, -5 °C

Sok napsütés lesz, de csapadék nem valószínű. Többfelé élénk, északkeleten erős lökések kísérik az északias szelet, -2, 3 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden nem jön front, de a markáns hideg miatt nagyon gyakoriak lehetnek a keringési- és vérnyomáspanaszok, a fokozottan érzékenyek pedig görcsös fejfájást tapasztalhatnak. Az ízületi bántalmak tartósnak bizonyulnak, nagy a megfázásveszély is. A napsütés azonban javítja a hangulatot és a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: