Humánmeteo: napokig gyötörhet a melegedés

Hétfőn még nem jön front, de melegedés kezdődik. A keringési panaszokkal küzdők a következő napokban tartós panaszokra készüljenek.

Hétfőn melegszik az idő, de a rekkenő hőség még nem tér vissza. Azonban aki az átlagosnál érzékenyebben reagál a melegedésre, az migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat, ez pedig kissé a komfortérzetet is ronthatja. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az újabb melegedés és a közelgő hőhullám nagyon sokféle tünetet kiválthat az érzékenyek körében.

Az időjárás-érzékenyek különösen nehezen viselik a melegedést és a változékonyabb időt is. Ha ön is tapasztal koncentrálási panszokat vagy alvásproblémákat, akkor ön is érintett lehet. Nézzen meg itt tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából. (x)

Kialvatlanul kezdjük az új hetet

Ismét egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ennek következtében pedig napközben kialvatlanságot, fáradtságot érezhetnek. A napi teendők elvégzése közben gyakori figyelmetlenség fordulhat elő, amely többször megakaszthatja a mindennapi tevékenységek elvégzését, ez pedig sok bosszúságot okozhat. Ezért időnként érdemes mozogni egy keveset, vagy tenni egy rövid sétát a friss levegőn. Ettől felfrissülhet az agyunk, jót tesz az oxigén.

melegedés, fejfájás, álmatlanság
Napokig gyötörhet majd minket a melegedés. Fotó: Getty Images

Ingerlékenységből és fejfájásból is jut

A Dunántúlon élőknél ingerlékenység és akár erősebb fejfájás is felléphet, főként a szélre érzékenyek körében. A naposabb tájakon viszont alapvetően jó hangulatban telhet a nap. A kevésbé szeles országrészeken jelentősen javul a komfortérzet is.

A déli órákban erős lesz az UV-sugárzás. Tartós napon tartózkodás során tehát gondolni kell a megfelelő fényvédelemre.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +0, +10 °C

A hajnali ködfoltokat követően közepesen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. Megélénkül a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 21 fokot mérhetünk. Szerdán nem jön front a térségünkbe. Reggel hűvös lesz, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, és a megfázásveszély is fennáll. A nap első felében gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás is. Növekszik a migrénhajlam. A napsütés jótékony hatással van a hangulatra és a közérzetre, de a szél 1-2 fokkal csökkenti a hőérzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász alábbi napi tanácsait is! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: