Humánmeteo: mindennél erősebb fáradtság gyötörhet

Pénteken ugyan frontmentes lesz az idő, de keleten még megérzik a kettősfront hatását a fokozottan érzékenyek. Országszerte álmosság, fáradtság jelentkezhet, illetve csökken a teljesítőképesség.

Pénteken keleten egyeseknél még jelentkezhetnek enyhe kettősfronti jellegű tünetek, a Kárpát-medence nagy részén viszont mérséklődnek a kellemetlen humánmeteorológiai panaszok. A fejünk azonban még mindig fájhat, és nagyon fáradtnak is érezhetjük magunkat. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontmentes idő is okozhat panaszokat, a keleti tájakon lehetnek különösen intenzívek a tünetek. A panaszok a fokozottan érzékenyeket viselhetik meg a legjobban.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: Az időjárás-érzékenyek a nagyon megterhelő frontok mögött még több napig érezhetik a negatív hatásokat. Ha ön is fáradtnak, kimerültnek érzi magát, vagy fejfájástól, rosszullétektől szenved, ön is érintett lehet. Mennyi front van és mit tehetünk ellene? Tiszta vizet önt a pohárba mai videójában a meteogyógyász. (x)

Tovább ront helyzetünkön a nyirkosság

Bár átmenetileg megnyugszik az időjárás, más tényezők azért még ronthatják a humánmeteorológiai helyzetet. A nyirkos, többfelé párás tájakon kopásos, illetve gyulladásos jellegű ízületi panaszokkal indulhat a reggel. Sokan ébredhetnek tehát végtagfájdalmakkal, ezt azonban egy rövid, kímélő átmozgatással enyhíteni lehet.

humánmeteo, fáradtság, álmosság, munka
Országszerte álmosság, fáradtság jelentkezhet, és csökken a teljesítőképesség is. Fotó: Getty Images

Napközben a térség nagy részén sok napsütésre számíthatunk, amelynek hatására javulhat a hangulatunk és komfortérzetünk. A melegedés hatására azonban a szokásosnál fáradékonyabbak lehetünk, és koncentrálási problémákat is tapasztalhatunk. De az elmúlt napok összetett fronthelyzete sem múlik el nyomtalanul: a fáradékonyság mellett ok nélkülinek érzett álmosság is kínozhat minket. Azonban friss lesz a levegő, így egy rövid séta különösen jót tehet majd.

Vezessünk óvatosan!

A közlekedés során a reggeli ködfoltok jelentik majd a legnagyobb veszélyt, a párás területeken a lecsapódó nedvesség pedig csúszóssá teheti az utakat. Emellett jelentősen lecsökken a látótávolság, néhányan pedig reflexeik tompulását is tapasztalhatnak. Mindenképpen vezessünk a szokásosnál lassabban és óvatosabban!

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +9 °C
Minimum: -3, +3 °C

Fényszegény, szürke idő lesz, legfeljebb keleten süthet ki némi időre a nap. Nyugaton eső, havas eső is lehet, máshol csak szitálás fordul elő. Néhol időnként megélénkül a keleties szél, 3, 9 fokos maximumokat mérhetünk. Szombaton átmenetileg nem jön újabb front. Ennek ellenére a fejfájás tartós tünet lehet, estétől a migrénhajlam is fokozódik. Alacsony lesz a hő- és komfortérzet, a fertőzések terjedésének kedveznek a feltételek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: