Humánmeteo: megviselhet a kettősfront

Vasárnap kettősfronti hatás érvényesül: mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek panaszai erősödhetnek.

Vasárnap a behullámzó front hatására kettősfronti hatás érvényesül, ami már a nap elejétől kezdve okozhat meleg- és hidegfronti tüneteket is az arra érzékenyeknél. Borongós, hűvös, sokfelé szeles lesz a nap, amihez szórványos csapadék is társul. A panaszok az egész ország területén, egész nap jelentkezhetnek. A rendkívül megterhelő időben fellépő tünetekről és az ehhez kapcsolható megoldásokról a Meteo Klinika Frontjelentése ad részletes tájékoztatást.

Fejfájás is jelentkezhet

Emellett fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák léphetnek fel, a tünetek a legtöbb helyen intenzívnek ígérkeznek. Egyre markánsabb lesz az igénybevétel, ami különösen akkor érintheti rosszul, amennyiben vérnyomás-ingadozással küzdünk, vagy szívbetegségben szenvedünk. Átmentileg a pihenés, ezen kívül a kiegyensúlyozott napirend oldhatja kissé a zavarokat, de teljesen megszűntetni nem tudja.

Fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák léphetnek fel. Fotó: Getty Images
Fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák léphetnek fel. Fotó: Getty Images

Egyre többen alvászavarokat is tapasztalhatnak. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosul, így összességében elmondható, hogy egy rendkívül megterhelő néhány napnak nézünk elébe. A szervezetet érő igénybevétel estétől kezd mérséklődni.

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet és növekszik a megfázásveszély. Réteges, a május végéhez képest vastagabb öltözet javasolt, a szabadtéri programoknak nem kedveznek a körülmények. A felhők miatt a leégés veszélye nem áll fenn.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)